top of page
Zoeken
  • Janad

Druk

Bijgewerkt op: 18 mei

Waarom hebben mensen het altijd zo druk?


Dat komt door de tijd waarin we leven. We moeten teveel.


Maar waarom moeten we zoveel?


Omdat we dat onszelf wijsmaken. We moeten voldoen aan de wensen van de wereld om ons heen.


Lopen we onszelf dan niet voorbij?


Natuurlijk. We stressen en vliegen de hele dag. Het aantal burn-outs is nog zo groot geweest als nu.


Maar hoe komen we daar vanaf?


Door tevreden te zijn. En onze eigen weg te gaan.

Maar hoe bereiken we dat punt?

Door genoegen te nemen met minder. Dat geeft rust. Dan hoeven we niet meer zoveel. We zijn het allemaal al vergeten maar de afgelopen 14 miljard jaar waren we helemaal niks. 14 miljard jaar maakten we ons nergens druk om. Stress en problemen kenden we niet. Alles voltrok zich zonder dat we er erg in hadden. We waren niks en niemand had daar problemen mee. En nu streven we er de hele dag naar om iemand te zijn.


Maar wanneer ging het dan verkeerd?


Toen we geboren werden. Bij onze geboorte kregen we wensen. En we ontwikkelden een markteconomie om die wensen te bevredigen. Het niks verloor zijn waarde en wensen werden leidend. Verpakt in de vorm van aanzien en materialisme. Wat je hebt bepaalt sindsdien wie je bent. En je bent pas iemand als je veel hebt. Het is een heilloze weg en het vergroot de tegenstellingen tussen mensen. Het is een pad dat leidt naar niks. Maar hoe tegenstrijdig ook, misschien is dat wel de bedoeling.


Hoezo?


Tijdens je leven wil je alleen maar meer. En aan het eind kom je erachter dat je je druk hebt gemaakt om niks. En dan word je ook weer niks. Wat je de komende 14 miljard jaar dan weer probleemloos zult weten te waarderen.

Cartoon figuur die in zijn neus peutert

37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Epileptische aanval

Humor, ironie en waargebeurd: Korte dialoog over een man die een epileptische aanval krijgt terwijl hij op de snelweg rijdt.

コメント


bottom of page