top of page
Zoeken
  • Janad

Agendapunt 1

Bijgewerkt op: 20 feb.

Welkom bij de vergadering. We beginnen met agendapunt 1, de Zin van het Leven.


Een ogenblikje graag. Ik ben van actiegroep Kill-Sinterklaas en het is al bijna december.

Ik wil dat ons agendapunt eerst wordt behandeld. De-Wereld-is-Plat sluit zich daarbij aan. Fuck-5G beraadt zich nog maar heeft al doorgegeven dat zij in principe akkoord gaan met ieder voorstel dat de samenleving ontregelt. Ter compensatie geven zij dan de workshop "Hoe om te gaan met brandwonden"


Nee, we houden ons aan de agenda. We willen vandaag eerst de Zin van het Leven behandelen. Waar komen wij vandaan? Waarom zijn wij op aarde? Waar draait het nou

echt om in het leven?


Wij van De-Wereld-Is-Plat zijn het daar niet mee eens. Wij weigeren ook nog langer aan deze ronde tafel te vergaderen. Alles moet plat. Kantoren, flatgebouwen, kerstballen, Kim Kardashian... En als je je bek niet houdt dan slaan we jou ook plat. Iedereen heeft recht op vrijheid van meningsuiting en dit is de onze. Een beetje meer respect voor andere opvattingen zou wel prettig zijn. Onze agendapunten dus graag eerst behandelen.

Sorry, maar dat is echt niet mogelijk. We hebben de Griekse vluchtelingen, ontbossing van de Amazonewoud, de oorlog in Syrië, de ongelijke verdeling van de welvaart, huisvesting voor de Voedselbanken, het woningentekort, Corona... Ik vrees dat we dat niet gaan redden in een uurtje. Daarom hebben we als eerste agendapunt de Zin van het Leven. Als we het daarover eens zijn dat hebben we wat uitgangspunten. Dan kunnen we daarop verder bouwen.


Goedemiddag. Ik ben Lange Frans. Een onecht kind van Jules de Corte. De wereld wordt bestuurd door een pedofiele elite. Corona bestaat niet, alle nieuws is nepnieuws en er moet meer geknuffeld worden zonder mondmasker. Ik wil dat deze punten eerst worden behandeld. En omdat ik als rapper graag met taal speel. De zin van het leven bestaat al. Hij staat bovenaan de agenda. Daar hoeven we het dus niet meer over te hebben.

Dank voor je inzicht en wijsheden, Frans. Maar we moeten verder. Ik wil het hebben over wezenlijke zaken. Waar draait het nou echt om? Waarom zijn wij op aarde? Maken wij ons druk om de juiste zaken? Is de welvaart wel eerlijk verdeeld? Kortom, wat is de zin van het leven?


Wij van de Vereniging voor Vrijwillige Euthanasie hebben zo onze vraagtekens. Wat is de zin als je er geen zin meer in hebt? Moet je dan maar zin maken of is dat onzinnig? Zingeving is prima, maar als je er geen zin meer in hebt dan houdt het op. Dan ga je je meer bezinnen. Wat is nou eigenlijk de zin van het leven?


Dan hebben we elkaar gevonden, meneer. Kunnen we eindelijk beginnen met agendapunt 1. Wat is de zin van het leven? Kunt u een voorzet geven?


Ja, hoor. We hebben geen idee. Zelfs de grootste filosofen en wetenschappers niet. We weten niet waar we vandaan komen en we weten niet waar we naartoe gaan. Tussen leven en dood klojoën we maar een beetje aan en proberen we er het beste van te maken. Als het ego niet al teveel tegenwerkt wil dat soms nog wel eens lukken ook.


Interessant. Daar kunnen we wat mee. Heeft u tips? Iets waarvan u denkt, daar hebben de mensen wat aan?


Ja. Lees de Zin van het Leven van Fokke Obbema. Of Als ik het leven over mocht doen van Bronnie Ware. In dat laatste boek vind je de top 5 van stervenden: 1. Had ik maar de moed gehad om het leven te leiden waarin ik trouw was aan mezelf in plaats van te voldoen aan de verwachtingen van anderen. 2. Had ik maar wat minder hard gewerkt. De rest moeten jullie zelf maar lezen, maar als je deze twee punten ter harte neemt en ook nog een beetje lief bent voor anderen dan ga je volgens mij al aardig de goede richting op.

Mooi. We werden een beetje afgeleid door ander geneuzel maar dan zijn we eruit. Dan sluit ik de vergadering en wens ik iedereen een zinvol leven.


Ho, ho, ho. Ik ben van De-Hele-Wereld-is-een-Tyfuszooi. Ik wil ook nog wat zeggen...


Sorry, meneer. De tijd is om. En het belangrijkste punt hebben we volgens mij net behandeld.

Cartoon figuur die in zijn neus peutert

13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Gummbah

Humor, ironie. Korte dialoog over de cartoons van Gummbah, cosmetische ingrepen, fillers, Donald Duck en Miss Piggy.

Etiquette

Humor, ironie. Korte dialoog over etiquette en in de voorkamer schijten

Comments


bottom of page