top of page
Zoeken
  • Janad

De oerknal

Bijgewerkt op: 20 uur geleden

Ik onderzoek de oerknal.


Ben jij astronoom?


Nee, influencer. Je kunt alles aan de wetenschap overlaten, maar je kunt er ook zelf over nadenken.


Hoe zijn wij volgens jou ontstaan?


Daarvoor ben ik teruggegaan naar de basis. Wat was er eerder, de kip of het ei?


Het ei, natuurlijk. Alle leven komt uit een ei. Zonder ei geen leven.


Dat lijkt mij ook. Maar bij de oerknal komen niet alleen enorme krachten vrij, ook hitte. Onze oorsprong moet dus een gebakken ei zijn.


Dan moet gas de oorzaak zijn geweest. Een ei bak je in een pannetje. Op gas. De oerknal moet een gasexplosie zijn geweest. Dat steelpannetje zweeft nog steeds door de ruimte.


En als je gas zegt, dan zeg je Groningen. Dan moet onze oorsprong in Groningen liggen.


Maar dan klopt de slogan 'er gaat niets boven Groningen' niet. Het hele heelal zweeft boven Groningen. Dat steelpannetje, de zon, de maan, de sterren.


Ik denk dat de Groningers het zelf niet doorhebben. Hun slogan moet zijn 'alles is begonnen onder Groningen'. Dat kun je ook zien, hun huizen staan nog steeds in de steigers.


Dan zijn we eruit. De oerknal was in Groningen. Daar is geen speld tussen te krijgen.


Fijn dat het nu duidelijk is. Als influencer kun je geen onzin verkopen. En dan hebben we ook bewezen, dat wetenschap overbodig is. Astronomen doen al honderd jaar onderzoek en wij zijn er in vijf minuten uit. De oerknal was een gasexplosie en wij komen uit een gebakken ei. Misschien wil Barneveld mij nu wel sponsoren?


Dat moet geen probleem zijn. Als je ei zegt, dan zeg je Barneveld. En ze zullen wel moeten, want er is een hoofdlijnenakkoord. Er moet bezuinigd worden op onderwijs en wetenschappen. En twintig procent van de ambtenaren moet weg. Via influencers kan Barneveld de burgers dan toch goed blijven informeren.


Maar Barneveld ligt op de Veluwe. Daar willen ze niks van een oerknal weten. Die geloven dat alles in zes dagen werd geschapen door God. Met een oerknal hoef je daar echt niet aan te komen. Dan word je volstrekt niet serieus genomen.


Rationeel hebben ze wel een punt. Kijk om je heen, wat er allemaal is. Het heelal, de zeeën en de natuur op aarde. De mens, om die natuur netjes te onderhouden. Als je de aanbesteding meetelt, dan heb je daar echt wel zes dagen voor nodig.

cartoon figuur die in zijn neus peutert

 

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Het concept mens

Humor, ironie. Een korte dialoog dat iedereen uniek is en dat we geen ubermenschen en untermenschen moeten hebben

Benen kwijt

Humor, ironie. Korte dialoog over een man die wakker werd zonder benen.

Comments


bottom of page