top of page
Zoeken
  • Janad

De zwevende kniezer

Bijgewerkt op: 18 mei

Ik wil meer geld.


Dat kan. Hoeveel wil je hebben?


Twee keer zoveel als ik nu heb.


Prima. Maar dan moeten we dat wel voor iedereen regelen.


Geen probleem. We hebben allemaal last van de gestegen prijzen.


Maar dan wordt alles wel twee keer zo duur.


Wat kan mij dat schelen?


Als je twee keer zoveel geld krijgt en alles wordt twee keer zo duur, dan word je er niet beter van.


O, regel dan maar dat ik geen belasting meer hoef te betalen.

Ook goed. Maar dan kunnen we de collectieve voorzieningen niet meer betalen. Wegen, openbaar vervoer, gezondheidszorg. Onderwijs, trottoirs, straatverlichting. Dan heb jij meer geld maar dan moet je al die voorzieningen zelf betalen.


Dan wil ik dat alles gratis wordt.


Dat kan ook. Maar als alles gratis is dan gaat er niemand meer werken. Waarom zou je gaan werken als alles gratis is? Maar ja, dan wordt er ook niks meer geproduceerd. Dan is er dus ook niks meer verkrijgbaar.


Dan wil ik alles bij elkaar. Ik wil meer geld, minder belasting betalen en dat alles gratis is. Maar dan voor mij alleen.


Wat jij wil. Maar dan komt iedereen jouw kant op om zijn deel op te halen. Waarom zou jij alles hebben en zij niks? Dat gaan die anderen niet pikken. Je gaat overvallen en beroofd worden. En als je gaat shoppen dan trekken ze je hele huis leeg. Daar gaan ze net zolang mee door tot je alles kwijt bent.


Zorg dan maar dat die aardbevingsschade wordt uitbetaald. Ik wacht nu al jaren.

Hou toch op. Je woont in Den Haag. Daar is nog nooit een aardbeving geweest.


Nou, aan jou heb ik ook al geen reet. Doe dan maar een broodje schuurspons en een berenlul.


Prima. Maar voortaan wel wat sneller bestellen, hè? Door jouw gezeik staat er nu een rij van dertig man. Als iedereen dat gaat doen dan kan ik mijn snackbar straks wel sluiten.

cartoon figuur die in zijn neuspeutert


19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Epileptische aanval

Humor, ironie en waargebeurd: Korte dialoog over een man die een epileptische aanval krijgt terwijl hij op de snelweg rijdt.

Comments


bottom of page