top of page
Zoeken
  • Janad

Door wie worden wij bestuurd?

Bijgewerkt op: 26 apr.

Wie bedient jou?


Mijn vrouw.


Nee, niet van wie krijg jij je eten. Wie bepaalt jouw handelen? Door wie word jij bestuurd?


Dat zeg ik. Door mijn vrouw. Al vijfenveertig jaar.


Dat lijkt me sterk. We worden allemaal bestuurd. Maar niet door onze vrouw. Die wordt zelf ook bestuurd. Bij de mens zijn al activiteiten in de hersenen zichtbaar, voordat wij aan een handeling beginnen. Er moet dus iemand zijn die eerder weet wat wij gaan doen, dan wij. Dan is er maar een conclusie mogelijk. We bepalen niet zelf wat we doen. Dat wordt door anderen bepaald.


Door wie dan?


Geen idee. Maar als er in het universum meer sterren zijn dan zandkorrels op aarde, dan zal daar ook wel leven zijn. Sterker nog. Statistisch is het niet eens mogelijk dat daar geen leven is. Misschien worden we vanuit de sterren bestuurd?


Maar dan moet dat leven op die sterren toch ook bestuurd worden?


Daar heb je een punt. Geloof jij in God?


In het Casino ga ik altijd met Hem is gesprek. En als ik de Lotto invul. In het dagelijks leven ook, als er dingen tegen zitten. Maar verder ben ik een atheïst. Geloven is toch een beetje voor de armen. In het rijke Westen heb je geen geloof nodig.


Dan ben je een atheïst. Een niet-overtuigd atheïst.


Prima. Maar wie bestuurt nu het leven op aarde? Is de mens alleen een ontvanger van signalen? Net zoals een televisie niet zelf de beelden maakt, maar de beelden toont die het via de kabel ontvangt. Als er al hersenactiviteit zichtbaar is voordat wij ons daarvan bewust zijn, dan moet er toch iets zijn? Wie stuurt ons dan aan? Daar moeten we eens goed over nadenken.


Maar wie denkt er dan na? Dat is de vraag. Denken wij zelf, of wordt er voor ons gedacht?


En als je dat niet weet?


Dan zijn er twee opties. Dan ga je in God geloven, of je doet het niet.


Er bestaan ook zwarte gaten. Het zou kunnen, dat alles wat er verkeerd gaat door die zwarte gaten wordt opgezogen. Dat je God niet om raad of vergiffenis hoeft te vragen, maar dat het universum een hoog zelfreinigend vermogen heeft. Dat alle onheil en vervuiling wordt afgezogen en daarna gereinigd wordt teruggeblazen. Dat de klok van het universum alleen een zodanig grote omloop heeft, dat wij dat in die 85 jaar dat we op aarde zijn niet meemaken. Dat wij daardoor een volkomen verkeerd beeld van de werkelijkheid hebben. Dat wij denken dat de wereld vergaat, maar dat de vuilnismannen van het universum alleen een korte rookpauze hebben. En over 1000 jaar weer verder gaan met hun werk. Netjes volgens rooster.


Maar als er zwarte gaten zijn die alles afzuigen, dan moeten er ook zwarte blowers zijn die alles weer terugblazen? Anders klopt jouw theorie niet.


Die zullen er zijn. We hebben ze alleen nog niet ontdekt. Zo gaat het altijd in de natuurkunde. In 1964 werd voorspeld dat er een Higgs-deeltje moest zijn. In 2012 werd dat pas gevonden. Dat is het nadeel van voorspellingen. Die lopen altijd achter de feiten aan. Maar ik voorspel je dat er zwarte blowers worden ontdekt. Ergens in de Jamaica-driehoek van het universum. En de walmen zullen naar de aarde worden geblazen. Er zullen muziekfeesten worden gehouden. Mensen zullen dansen. Peace en harmony zullen terugkeren en er zal een nieuwe wereld aanbreken. Ayatollah Khamenei wordt directeur van de Efteling. Mensen zullen naakt rondlopen en het universum zal veranderen in een grote kleurengloed. Er komen witte fietsen. Seks op straat wordt heel gewoon. Mensen zullen elkaar zoenen. Liefde zal overal zijn en Vladimir Poetin wordt suppoost bij de Droomvlucht.


Ja, ho maar. Zo kan ie wel weer. Maar door wie worden we nu bestuurd? Dat antwoord heb ik nog steeds niet.


Dat maakt me eigenlijk geen reet meer uit. Ik hoor net dat ik zelf God ben. Maar het kan ook zijn dat die blowers nu keihard deze kant op staan te blazen...

cartoon figuur die in zijn neus peutert


57 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Hoger begaafd

Humor, ironie. Korte dialoog over een hoger begaafde die de atoomboom heeft verbeterd en een strakke plasser voor machthebbers heeft gemaakt

Jager-verzamelaar

Humor, ironie. Korte dialoog over iemand die het geouwehoer en elkaar de maat nemen zat is en weer jager-verzamelaar wil worden

Comments


bottom of page