top of page
Zoeken
  • Janad

Dromen

Bijgewerkt op: 29 mrt.

 

Ik droomde over wraak.


Oei, dat is niet goed. Dan moet je naar de psychiater.


Nee, het ging meer over woorden die met de letters WR beginnen. Denk aan wraak, wrak, wreed. Wie heeft dat bedacht? Dat is toch geen normale lettercombinatie? Ja, als je teveel gedronken hebt. Of een spraakgebrek. Maar als je genetisch een beetje correct bent afgeleverd, dan begin je woorden toch niet met de letters WR?   


Nu je het zegt. Daar heb ik nog nooit over nagedacht.


Ik ging mijn vraag even googelen. Kwam ik op de site van de Taalfluisteraar. Een Belgische site. Die hadden dezelfde vraag gekregen van ene Robert Duthoy. Dat maakte mij nieuwsgierig. Ik ben op zijn naam gaan zoeken, bleek het een professor van de universiteit van Gent te zijn.


Dat geeft toch aan dat je ‘op niveau’ droomt. Dat je dezelfde gedachten hebt als een professor. Die man heeft daar jaren voor moeten studeren, terwijl jij dat gewoon in je slaap doet. Het kost je geen enkele moeite.


Precies. Al 64 jaar vraag ik mij af wat het nut van mijn aanwezigheid op aarde is en dan blijk ik dezelfde gedachten te hebben als een professor. Dat was toch een boost voor mijn zelfvertrouwen.   


Je bent geniaal.  


Daar was ik nog niet van overtuigd, dus ik ben verder gaan zoeken. Robert Duthoy zat ook in het St. Maartensjongenskoor. Dat zag ik op een foto uit 1959. Dat kon geen toeval zijn, want ik ben geboren in 1959. Dus ging ik googelen op mijn naam en die van Robert Duthoy.


Was er een verband?


Ja, ik werd verwezen naar allemaal Franstalige sites. Ik ga mijn hele leven op vakantie naar Frankrijk, dus dat kon geen toeval zijn. De connectie begon zich langzaam te ontvouwen.


Dat meen je niet?


Jawel. Ik zocht verder op mijn geboortedatum en Franstalige sites. Bleek Jacques Brel ook in 1959 te zijn geboren.   


Je bent verwant aan Jacques Brel?


Nee, die datum bleek niet te kloppen. Jacques Brel is geboren in 1929. Dus ik ging zoeken op ‘Jacques Brel en verkeerde geboortedatum’. Kreeg ik allemaal verkeerde geboortedata van Jacques Brel.


Wat ben je toen gaan doen?  


Niks, ik was er klaar mee. Ik ben gestopt en weer naar bed gegaan. Als ik droom dan ben ik toch genialer, dan als ik wakker ben.

Cartoonfiguur met zijn vinger en zijn neus

92 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

De oerknal

Humor, ironie. Korte dialoog dat de oerknal een gasexplosie in Groningen was en dat we uit een gebakken ei komen.

Het concept mens

Humor, ironie. Een korte dialoog dat iedereen uniek is en dat we geen ubermenschen en untermenschen moeten hebben

Comments


bottom of page