top of page
Zoeken
  • Janad

Gummbah

Bijgewerkt op: 29 mrt.

Wanneer heb jij je voor het laatst de tering gelachen?


De tering? Dat is toch een enge ziekte?


Ja, voor Jaap van Dissel. Maar in Den Haag zijn ziekten onderdeel van het dagelijks taalgebruik. Wanneer heb jij je voor het laatst de tyfus gelachen? Dat je echt niet meer bijkwam?


Dat is lang geleden. Dat kan ik mij niet herinneren.


Dat is toch triest? Tegenwoordig praten we alleen over serieuze onderwerpen. CO2, de oorlog in Gaza, de tanden van Dave Roelvink. Er zijn toch wel leukere dingen?


Zoals?


De cartoons van Gummbah. Googel maar eens op Gummbah en zet je zoekresultaat op afbeeldingen. Het aanbod is groot en je leven wordt absurder dan je je ooit had kunnen voorstellen. Ongehoord Nederland is er niks bij.


Meen je dat nou?


Ja, stop met kranten lezen en kijk alleen nog naar Gummbah. Je lacht je de pleuris. Lachen verbetert je immuunsysteem, het vermindert stress en je wordt er knapper van.


Word je er knapper van?


Bij jou weet ik dat niet, maar ik zou het proberen.


Dat is niet nodig. Ik heb net mijn lippen laten vullen voor een sensuelere uitstraling.


Dat zag ik. Je bent net Donald Duck en je snor staat vijftig centimeter voor je neus. Je lijkt wel een sneeuwruimer.


Ik ga ook mijn billen laten vergroten.


Waarom willen vrouwen hun billen laten vergroten? Ga dan de hele dag chips eten. Daar krijg je ook een dikke reet van. En bolle wangen. Dat scheelt weer fillers. Dan kun je lekker voor de spiegel gaan zoeken waar je neus is gebleven. Dat is goed voor je zelfvertrouwen. Dan ga je weer waarderen hoe je er daarvoor uitzag.

Dat ben ik niet met je eens. Cosmetische operaties maken een vrouw knapper.


Hou toch op. De meesten zien er na een facelift uit als Jeff Tracy van the Thunderbirds. Hun mimiek is verdwenen en als ze lachen dan klappen hun oren naar achteren. Dat is toch zonde? De behandeling kost een vermogen en een nieuwe partner vind je alleen nog in een darkroom. Maar ja, daar lopen alleen lelijke mannen. Waarom zou je als knappe man naar een darkroom gaan?


Onzin. Esthetische ingrepen zijn een verrijking voor het lichaam. Botox en fillers zijn heel normaal tegenwoordig. Iedereen doet het.


Dan kan wel wezen, maar misschien moet je eerst even nadenken. Artsen die fillers plaatsen moeten een BIG-registratie hebben. Dat is niet voor niks. Dat is de garantie dat je er na de ingreep uitziet als Miss Piggy. Als ze overtuigd waren van een goed resultaat, dan hadden ze het wel een Doutzen Kroes-registratie genoemd. Ze dekken zich gewoon in. Artsen plaatsen alleen fillers om hun portemonnee te vullen. En al die vrouwen laten dat doen, omdat ze denken dat ze er knapper van worden.


Maar mijn influencer zweert bij cosmetische ingrepen?


Logisch. Fillers zijn slecht voor je lichaam en dan gaat de boel ontsteken. Hou dus op met die onzin. Als je beter in je vel wil zitten, kijk dan naar de cartoons van Gummbah. Daar zie je ook fillers, maar meer in de seksuele zin van het woord. Praatjes vullen geen gaatjes...

Cartoon figuur die in zijn neus peutert


134 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

De oerknal

Humor, ironie. Korte dialoog dat de oerknal een gasexplosie in Groningen was en dat we uit een gebakken ei komen.

Het concept mens

Humor, ironie. Een korte dialoog dat iedereen uniek is en dat we geen ubermenschen en untermenschen moeten hebben

Comments


bottom of page