top of page
Zoeken
  • Janad

Handen geven

Bijgewerkt op: 1 feb.

Geef jij iemand een hand?


Ben je gek? Levensgevaarlijk.


Maar het is toch onfatsoenlijk om iemand geen hand te geven?


Ja, daar wordt met die versoepelingen door sommigen wel weer wat gek tegenaan gekeken.


Hoe los je dat op dan?


Ik heb een spuitbus in mijn achterzak. Als iemand zijn hand naar mij uitsteekt dan desinfecteer ik hem volledig. Daar schrikken ze meestal zo van dat niemand het nog in zijn hoofd haalt om mij een hand te geven.


En zoenen? Een, twee of drie?


Ik geef er zesendertig. De eerste die zijn hoofd naar voren steekt lebber ik helemaal af. Ik rook sigaren en pruim tabak. Dat hoef je maar een keer te doen en dan is het wel voorbij met al die begroetingsrituelen.


Wat geef jij dan het liefst? Een elleboog?


Ja, maar alleen aan mensen die geen bijdrage leveren aan mijn levensgeluk. Die verplichte figuren waar je contact mee hebt omdat dat zakelijk nu eenmaal gewenst is. Of mijn uroloog als hij mij weer heeft opgeroepen voor mijn jaarlijkse prostaat toucher. Als je de elleboog in een keer goed plaatst dan heb je nooit meer last van ze.


En een box? Wat vind je daarvan?


Prima uitvinding. Gaf ik mijn vrouw bij de geboorte van ons eerste kind. Kon ze de baby gelijk in quarantaine zetten. Was wel nodig ook. Een baby is net Corona. Vanaf het moment dat het zich manifesteert is je sociale leven voorbij.

Nee, ik bedoel een boks. Met een K. Wat vind je van een begroeting met een boks?


O, een boks? Ja, dat vind ik eigenlijk best een goede oplossing. Als je hem in een keer vol op de neus parkeert dan heb je van niemand last meer. Begroetingstechnisch 'by far' de beste oplossing.


Maar is je vriendenkring dan niet wat klein geworden?


Hou toch op! Het leven is prioriteiten stellen. Wel eens van Darwin gehoord? We zitten in een bedreigende periode. Dan gaat het om overleven. Dat doen alleen de slimmen. De mensen die zich het best weten aan te passen. Als je met alle winden meewaait dan word je niet oud.


Maar mensen zijn sociale wezens. We hebben toch menselijk contact nodig?


Welnee. Dat wordt schromelijk overdreven. Zorg gewoon dat je goed overweg kunt met jezelf. Dan heb je niemand nodig. Hoef je niet naar al die verplichte verjaardagen, hoef je met niemand te overleggen, kom je niemand tegen en hoef je dus ook met niemand rekening te houden. Dan kun je helemaal doen wat je zelf wil. En dan raak je niet besmet.

Maar dan hou je toch geen sociale contacten meer over? Dan word je zo'n in jezelf gekeerde introvert.


Precies. Je hebt hem door. Van al dat gesocialiseer wordt niemand beter. Alleen de introverten overleven...

Cartoon figuur die in zijn neus peutert

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Epileptische aanval

Humor, ironie en waargebeurd: Korte dialoog over een man die een epileptische aanval krijgt terwijl hij op de snelweg rijdt.

Comments


bottom of page