top of page
Zoeken
  • Janad

Het grotere plan

Bijgewerkt op: 28 jun.

Alles is onderdeel van een groter plan.


Hou toch op, dat is zo'n dooddoener. Hoe ziet dat plan eruit, dan?


Dat is niet bekend. Van het concert des levens krijgt niemand een program.


Ja, zo lust ik er nog wel een. Hoe weten we zeker, dat er echt een plan is?


Dat heeft iemand gezegd.


Wie dan?


Geen idee. Dat was heel lang geleden.


Is het een digitaal plan? Dan kun je het aan iedereen mailen.


Nee, in den beginne waren er geen computers. En het schrift was ook nog niet uitgevonden.


Dus dan kennen we het alleen van horen zeggen?


Zo is het.


Is er een projectleider op gezet? Met voldoende ondersteuning en budget om het grotere plan te realiseren?


Zo ging dat vroeger niet. Dan vertelde je iemand wat en dan ging die het aan iedereen doorvertellen.


Maar wie heeft het grotere plan dan bedacht?


Een hogere entiteit. Iemand die wij niet kennen. Hogere entiteiten praten alleen met uitverkorenen.


Maar als veel mensen roepen dat alles onderdeel is van een groter plan, dan moet dat toch ergens staan beschreven?


Het heeft iets met de natuur te maken. Maar eigenlijk is het breder. Alles wat er gebeurt, is onderdeel van het grotere plan.


Maar de natuur praat niet. Er is nog nooit een cavia bij mij langs geweest met de mededeling 'ik heb me nu toch een groot plan'. Van wie komt dat grotere plan dan wel?


Van die hogere entiteit. Die heeft het heimelijk aan iemand doorgegeven. Aan iemand van een Kerk. Of aan duistere seance-groepjes van mensen met een zwarte puntmuts. Hogere entiteiten werken alleen met intermediairs.


Maar dan kan die hogere entiteit dus niet schrijven? En hij heeft ook geen computer?


Nee, hogere entiteiten stammen uit de tijd dat er geen onderwijs was. En digitale communicatie ook nog niet was uitgevonden.


Maar waarom moest ik dan naar school? Eerst naar de lagere school. En daarna naar de middelbare?


Daar leerde je alles wat je nodig hebt, om invulling te geven aan het grotere plan. Alles is onderdeel van dat plan. Ook je schoolperiode. Anders komt er van het grotere plan niets terecht.


Dus die hogere entiteit heeft een zodanig groter plan gemaakt, dat ik jaren moet studeren om er invulling aan te kunnen geven, terwijl hij zelf geen scholing heeft gehad?


Dat klopt. Hogere entiteiten hebben geen scholing nodig. Ze hebben een groter plan en dat is genoeg.


Is het mogelijk om zelf een hogere entiteit te worden?


Dat denk ik wel. Er zijn geen foto's van hogere entiteiten. En als die er wel zijn, dan zijn ze overbelicht. Niemand heeft ooit een hogere entiteit in levende lijve gezien. Maar dat maakt de kracht van hun boodschap er niet minder om. Hogere entiteiten hebben veel volgers.


Ik zit te denken, ik zou wel miljonair willen worden. Als duizend mensen allemaal duizend euro naar mij overmaken, dan moet dat snel te realiseren zijn.


Dat lijkt mij geen probleem. Zet een schimmige stem op en zeg tegen iemand dat hij duizend euro naar je moet overmaken. Schijn hem daarbij met een zaklamp midden in zijn gezicht. Zeg dat je een hogere entiteit bent en dat het onderdeel is van een groter plan. En dat hij is uitverkoren om de boodschap te verspreiden. Na een maand zal het miljoen op je rekening staan.


Denk je echt dat het gaat lukken?


Geen enkele twijfel.

Maar gaan ze dan niet reclameren?


Nee, volgers van grotere plannen halen het niet in hun hoofd om bij een hogere entiteit te gaan reclameren. Die volgen het plan, wat er ook gebeurt. En als ze al iets onduidelijk vinden, dan verzinnen ze daar zelf een verklaring voor. Niets is prettiger dan samenwerking met volgers.


Is het zo eenvoudig?


Zo eenvoudig is het. Mensen zouden zich vaker voor hogere entiteit moeten uitgeven. Dan krijgen we meer grotere plannen en meer miljonairs. Dan wordt de inkomstenbelasting hoger en wordt scholing overbodig. Dat bespaart enorm op de kosten van onderwijs. Het nieuwe kabinet zal het een stuk makkelijker krijgen, want dan blijven er bergen geld over.


Maar dan stikt het straks van de hogere entiteiten? Als mensen doorkrijgen dat ze zichzelf ook voor hogere entiteit kunnen uitgeven, dan gaat iedereen dat doen.


Daarom moet je als hogere entiteit onder de radar blijven. En beseffen dat je geen aards lichaam hebt. Dat je niet ineens de Lidl binnenloopt en vraagt om een zak Mariakaakjes, want dan zal de branche niet overleven. Een hogere entiteit met een fysiek lichaam is voor volgers volstrekt ongeloofwaardig. En het is ook overbodig. We hebben immers Louis van Gaal al.

cartoon figuur die in zijn neus peutert

53 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Epileptische aanval

Humor, ironie en waargebeurd: Korte dialoog over een man die een epileptische aanval krijgt terwijl hij op de snelweg rijdt.

Comments


bottom of page