top of page
Zoeken
  • Janad

Het leven

Bijgewerkt op: 1 feb.

Wist jij wat het leven inhield voordat je geboren werd?

Nee, die briefing vooraf kan beter.


Waar was je toen je het te horen kreeg?


In Eibergen. Op de camping.


En? Hoe ging het?


Ik lag in mijn hangmat. Het werd omgeroepen. "Jan, om 10.00 uur melden bij de receptie. Je wordt zo geboren."


Verder niks?


Nee.


Wat heb je gedaan?


Ja, wat doe je op zo'n moment? Je bent onderdeel van de schepping dus je pakt je koffer. Speen erin, twee luiers. En in de campingwinkel nog snel tepelontsmetter en glijmiddel gekocht.

En dan?


Dan duik je de tunnel in.

Hoe ging de bevalling?


Slecht. Ik heb flaporen en acné. Er was met geen glijmiddel doorheen te komen. En mijn koffer bleef ook haken.


Verder alles goed gegaan?


Mwah. Ik werd aan mijn hoofd naar buiten getrokken. En daarna ondersteboven gehouden tot ik ging huilen. Ik zie nog wel verbeterpunten.

En verder?


Verder ging het goed. Ik kwam in een gespreid bedje. Lieve moeder, aardige vader. De eerste jaren gingen precies zoals het hoort. De hele dag slapen en als je schreeuwt dan krijg je te eten. Zelfs voor de WC hoef je je bed niet meer uit. Ik zeg prima concept. Niets meer aan veranderen. Maar daarna gaat het verkeerd.

Hoezo?


Dan moet je naar school. Daar leer je van alles wat je de rest van je leven niet meer nodig hebt. En daarna moet je gaan werken.


Werken?


Ja. Dat duurt een jaar of veertig. Dat zijn er veertig teveel maar een paar jaar geleden heeft men bedacht dat het nog langer kan. Dat noemen ze vooruitgang.


En daarna?


Dan ga je met pensioen. Dan word je met een steekwagen in je leunstoel gezet en komt de thuiszorg maandelijks controleren of je broek nog moet worden verschoond.


Dus? De terugreis maar vast geboekt?


Ja, voor 8 december 2059. Statistisch worden we allemaal honderd dus daar heb ik bij de reservering maar rekening mee gehouden. Dan ga ik weer terug naar de camping. Mits de campingbeheerder mij niet eerder terug roept natuurlijk.


Fijn. Dan kun je eindelijk van je rust genieten.


Nou, ik ben bang van niet. De campingbeheerder zweert sinds kort bij reïncarnatie. Ik denk dat die lul mij na aankomst gewoon weer helemaal opnieuw laat beginnen...

Cartoon figuur die in zijn neus peutert

37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Epileptische aanval

Humor, ironie en waargebeurd: Korte dialoog over een man die een epileptische aanval krijgt terwijl hij op de snelweg rijdt.

Comments


bottom of page