top of page
Zoeken
  • Janad

Het nieuws

Bijgewerkt op: 29 mrt.

Ik kwam erachter dat ik een groot deel van mijn leven vergooid heb.


Waarmee?


Met het volgen van het nieuws. Via journaals en praatprogramma's. En de AD-app op mijn telefoon.


Waarom doe je dat?


Om bij te blijven. En overal over mee te kunnen praten.


Maar je praat toch niet mee als je TV kijkt? Je ziet wat er in de wereld gebeurt en waarover gepraat wordt. Dat gebeurt allemaal toch wel. Of jij daar nou naar kijkt of niet. En het is altijd negatief. Je kunt beter gaan sporten. Of een boek lezen. Je gaat toch niet de hele dag het nieuws volgen? Waar komt die drang vandaan?

 

Om mee te kunnen praten. Op kantoor. En met vrienden. Dan lijk je intelligent.


Maar is het wel intelligent om de hele dag het nieuws te volgen? Als je veel over de actualiteit weet, dan betekent dat dat je veel tijd besteedt aan zaken waar je geen vat op hebt. Eén journaaltje, oké. Maar de hele dag het nieuws volgen? Dat doen ze alleen in samenlevingen waar het te goed gaat. Dan houden de mensen zeeën van tijd over en dan weten ze niet wat ze daarmee moeten doen. Dan gaan ze TV kijken. En het nieuws volgen. Dan krijg je steeds meer praatprogramma's. En mensen die mee mogen praten. De TV is één grote partij gebabbel met allemaal mensen die de hele dag hun mening geven.


En dan heb je de demonstranten. Die zijn ook steeds in het nieuws. Die gaan niet praten, maar wegen blokkeren. En in de fik steken. Of zich eraan vastplakken. Als je dan met je auto een stukje wil gaan rijden dan kan dat niet, want alle wegen zijn geblokkeerd. Dan ga je maar naar huis om naar het nieuws te kijken. En dan zie je hetzelfde wat je buiten ook al zag. Dat alle wegen geblokkeerd zijn. En in de fik staan. Waar ze in praatprogramma's over gaan praten. En waar Angela de Jong dan een column over schrijft. Die ze bij Sophie & Jeroen weer gaan bespreken.


Precies, er wordt teveel gepraat. Het is één grote praatcarrousel die zichzelf in stand houdt. Hoe komen we daar vanaf?


Door te stoppen met praten. Als we niet praten, dan krijgen we geen discussies. Gewoon rustig bij elkaar zitten en het nergens over hebben. We hebben allemaal hersens en we zijn prima in staat om te visualiseren. Onze hersens zijn onze eigen VR-bril, waarmee we onze eigen ideale wereld kunnen creëren. Praten en demonstreren zijn achterhaald. Daar schieten we niks mee op. En met praatprogramma's en het nieuws volgen ook niet. Dat kost alleen maar tijd. En de naam 'nieuws' klopt ook niet. Het is een doorgaande herhaling van steeds hetzelfde. Er is helemaal niks nieuws aan.


Heb jij euthanasie al eens overwogen?


Ik ben erover aan het visualiseren. Als het niks is, dan stop ik ermee. Dan ga ik wat anders visualiseren. Zeg het maar tegen niemand, want dat is nieuws. Dan gaan ze daar in journaals en praatprogramma's weer over praten.


Weet je wat ook helpt?


Nee.

  

Als je zelf een uurtje je bek houdt. Door jou zitten we nu al 10 minuten over het nieuws te praten.


24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Gummbah

Humor, ironie. Korte dialoog over de cartoons van Gummbah, cosmetische ingrepen, fillers, Donald Duck en Miss Piggy.

Etiquette

Humor, ironie. Korte dialoog over etiquette en in de voorkamer schijten

Comments


bottom of page