top of page
Zoeken
  • Janad

Hiernamaals

Bijgewerkt op: 31 jan.

Kunt u mij vertellen waar ik ben?


U bent in het Hiernamaals. Mijn naam is Henk. Waarmee kan ik u van dienst zijn?


Het Hiernamaals? Het laatste wat ik weet is dat ik naar bed ging. En nu ben ik hier.


Dat hoor ik vaker. Haha. Maar kijkt u maar even rond hoor. Als u vragen heeft dan roept u maar.


Maar wat doe ik hier?


Ja, dat ligt aan uzelf. Het is eigenlijk net als op aarde. Maar dan zonder al die regels die de mensheid zichzelf heeft opgelegd.


Heeft u een plattegrond? Dan kan ik mij een beetje oriënteren.


Dat is niet nodig. Alles wat u wilt of nodig heeft is aanwezig. Links kunt u gokken bij Satan. Bent u wat serieuzer dan kunt u rechts reflecteren in de Spiegelzaal. De mogelijkheden zijn onbeperkt. Alles waar u aan denkt is er gelijk. Niets moet en alles mag.


Wie is hier de baas?

Er is hier geen baas. We zijn allemaal gelijk. We zijn allemaal gemaakt van dezelfde materie. Ook in de geestvorm is dat niet anders. Waarom zou de een meer zijn dan de ander? En over de ander kunnen beschikken? Doe lekker wat u zelf wilt. Alles is prima.


Maar er moet toch een zekere regulering zijn? Anders wordt het een zooitje.


Regulering is een ordening volgens persoonlijke voorkeuren. In het gunstigste geval de voorkeuren van een meerderheid. Maar ook dan is het nog steeds een beperking van de voorkeuren van de minderheid. Dat is een heilloze weg. Het leidt tot steeds meer regels en voorschriften. Daardoor ontstaan er problemen en loopt alles vast.

Maar waarom zat ik dan op aarde de hele dag te vergaderen? Ik maakte de ene regel na de andere. Ik had ze nog niet gemaakt of het moest alweer anders. Demonstraties, betogingen, bezwaarschriften en gerechtelijke procedures. Nooit waren mensen het met elkaar eens.


U geeft zelf het antwoord al. De mens is niet alwetend. En als je het allemaal niet weet dan kom je per definitie nooit tot de juiste oplossing. Maar geneer u niet. De beperking van de menselijke intelligentie was slechts een humoristisch concept. Dat bij de geboorte bij wijze van grap aan u werd meegeven. En dit alles met maar één doel. Om in het Hiernamaals met veel plezier te kunnen terug kijken hoe u in de maling bent genomen. Hahaha. Een eeuwig leven lang...


Dat meen je niet? Verdomme, zeg. Dan ben ik er stevig ingetuind. Dan heb ik mijn hele leven voor Jan-Jurk al die regels gemaakt. En maar door gepeesd. En gedacht dat ik het allemaal wel wist. Hahaha. Ik schaam me dood.


Dat is niet nodig, hoor. U bent niet alleen. Presidenten, kerkvorsten, directeuren. Beleidsmakers, rechtsgeleerden en ambtenaren. Kom maar gezellig binnen, want ze zitten hier allemaal. "Smile, you were on Candid Camera."

Cartoon figuur die in zijn neus peutert

39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Gummbah

Humor, ironie. Korte dialoog over de cartoons van Gummbah, cosmetische ingrepen, fillers, Donald Duck en Miss Piggy.

Etiquette

Humor, ironie. Korte dialoog over etiquette en in de voorkamer schijten

Comentários


bottom of page