top of page
Zoeken
  • Janad

Ik wil een snor

Bijgewerkt op: 18 mei


Ik wil een snor. Een zwarte. Net zo een als Freddy Mercury. Maar dan groter. Dat alles in een keer van mijn bureau wordt geveegd als ik opzij kijk. En dat iedereen die naast mij staat omflikkert. Een gigantische snor waarmee ik iedereen van zijn stoel druk als ik over de afdeling loop.


Maar je bent blond. En je hebt de baardgroei van een mietje. Dat gaat je niet lukken.


Onzin. Mietjes hebben zware baardgroei. Niet alleen Freddy Mercury. Kijk naar The Village People. Vooral die ene in dat zwarte leren pak. Met dat zwartleren petje. Als je mannelijk wil zijn dan heb je een snor. En borstharen tot aan je wenkbrauwen. En behaarde oren waarin een beetje zwaluw gelijk een nest wil bouwen.

Vind je The Village People mannelijk? Die staan niet bekend als het meest stoere chapter van de Hells Angels. Leven die überhaupt nog?


Daar ga ik wel vanuit. Het zijn stoere mannen. Het toppunt van masculiniteit. Behalve die ene. Met die hoofdtooi. Dat is wel een watje. Die dacht ik heb geen snor maar met een hoofdtooi zie ik er ook mannelijk uit. Schandalig dat ze hem nooit uit de band hebben gezet. Macho Man zing toch niet met een hoofdtooi op? Als je zo graag in je kinderjaren blijft hangen, was dan lekker bij Intertoys gaan werken. Op de afdeling Native Americans. Als volwassen vent zet je toch geen hoofdtooi op? Ze zien me aankomen op kantoor. Ik moet er niet aan denken. Ik wil een snor. Een hele grote dikke snor.


Wat doe je om je snorgroei te bevorderen?


Ik heb research gedaan op ikwileensnor. nl. Maar daar werd ik niet wijzer van. Die site bleek niet te bestaan. Daarna kwam ik in de Wereld van de Snor op bihappycreations. nl. Ik dacht nu gaat het beginnen. De Wereld van de Snor. Hier moet ik wezen. Ik scrolde opgewonden door de site. Gewoon alle tips goed in mij opnemen. Dan zou ik de volgende dag wakker worden met een gigantische snor.


Dat is niet gelukt, hè?


Nee, bihappycreations.nl bleek een giftshop waar je boeken kunt bestellen. Het Baby plakboek Snor, het Kinderjaren plakboek Snor, het Vriendenboekje Snor en de Snorgids voor vrouwen 40+. Bij dat laatste boek kreeg ik erotische visioenen, maar op de volle snor uit mij baby- en kinderjaren zat ik niet te wachten. Ik wilde één grote wandelende snor worden. Ik zou mijn naam veranderen in 'de snor'. Ik zou een snorfiets kopen en als rijdende snor door de stad gaan cruisen. In een vetleren broek gaan linedancen met collega-snorren. En iedere dag borrelen in Grand Café de Snor. Als een ware commandant der strijdkrachten zou ik voortaan door het leven gaan. Met een enorme snor. Net als mijn vroegere chef.


Dat is ook niet gelukt, hè?


Nee, mijn snor wil niet echt groeien. Maar plaksnorren. nl bood uitkomst. Ik moet ieder uur naar het toilet om hem aan te drukken, maar geen mens die het ziet. Ik verdenk mijn vroegere chef ervan dat hij er ook een heeft. Ik zag hem net stiekem het toilet binnensluipen. In zijn hand had hij een Pritt-stift. En onder zijn arm droeg hij een hele grote snor.

cartoon figuur die in zijn neus peutert

27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Epileptische aanval

Humor, ironie en waargebeurd: Korte dialoog over een man die een epileptische aanval krijgt terwijl hij op de snelweg rijdt.

Comments


bottom of page