top of page
Zoeken
  • Janad

Kantoorhond

Bijgewerkt op: 24 apr.


Vandaag evalueren we de pilot-kantoorhond. 1,3 miljoen mensen heeft burn-out gerelateerde klachten. Vitaliteit staat bij ons hoog in het vaandel, dus daar willen we wat aan doen. Een hond zorgt voor ontspanning, entertainment en positiviteit. Kortom, voor stressreductie. Jullie doen allemaal mee met de pilot. Wilma, hoe ging het met Petertje? Is hij al gewend?


Ja, vanaf dag één voelde hij zich helemaal thuis. Hij rent over de afdeling alsof het een uitlaatveldje is. Hij woeft en hij blaft er vrolijk op los. Hij heeft het ontzettend naar zijn zin. En ik dus ook. Ik tril niet meer met mijn handen en ik plas niet meer in mijn broek. Gisteren heb ik voor het eerst een deadline gehaald. Mijn ervaringen zijn alleen maar positief.


En Arend? Hoe heb jij dat als collega van Wilma ervaren?


Ik moest wel even wennen. Eigenlijk nog steeds. Petertje heeft zes keer over mijn schoenen gepist en hij graait de lunch steeds van mijn bureau. Ik ben ook allergisch. Ik zie mijn beeldscherm niet meer en loop op de tast door kantoor. Ik kom net terug van de spoedpoli omdat ik geen lucht meer kreeg.


Maar daar kunnen we wat aan doen, Arend. Het is een pilot. Heb je al een mondkapje gepakt? Of een inhalator? Die liggen bij de printer. Daar kan iedereen gebruik van maken. Probeer het eens. Over twee maanden evalueren we opnieuw en dan horen we graag je ervaringen. Ronald? Hoe is het met Klapkaak gegaan?


Dat is een pitbull, hè? Die gaan hun territorium afbakenen. Stephanie werkt alleen nog met haar benen op het bureau en Martin is zijn handen kwijt. Hij kan over zes weken pas reïntegreren dus ik heb wel wat assistentie nodig om de jaarcijfers op tijd gereed te krijgen. Martin's toetsenbord kan naar Sander.


Goed dat je dat aangeeft. Dan gaan we dat regelen. En Patricia? Hoe ging het met je Deense dog? Dat is toch een wat grotere hond. Moeten we wat werkplekken voor hem verwijderen?


Nee, hij heeft het enorm naar zijn zin. Ik mis wel een uitlaatveldje in de hal. Hij kakt nu in de koffiecorner. En de poepzakjes bij de printer zijn te klein. Het zou goed zijn om daar een schep en wat extra vuilniszakken neer te leggen. Plassen is geen probleem. Dat doet hij netjes in de planten.


En hoe ervaar je het zelf? Heb je minder stress? Ben je gelukkiger op kantoor?


Zeker. Met al die honden is het veel gezelliger. Ik ben relaxter en beter in staat om mijn werk te doen. Mijn burn-out klachten zijn als sneeuw voor de zon verdwenen.


Is je productiviteit ook hoger?


Nee, dat niet. Poepie moet zes keer per dag naar buiten. Dan blijft er voor werk echt geen tijd meer over.


Nou, fijn dat jullie zo enthousiast zijn. Dan plaatsen we volgende week een ballenbak. Dan kunnen de kinderen ook mee naar kantoor.

Cartoon figuur die in zijn neus peutert


11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Epileptische aanval

Humor, ironie en waargebeurd: Korte dialoog over een man die een epileptische aanval krijgt terwijl hij op de snelweg rijdt.

留言


bottom of page