top of page
Zoeken
  • Janad

Materialiseren

Bijgewerkt op: 16 apr.

Ik ga groter denken.


Mooi, dat scheelt ons een hoop onzin.


Nee, niet dieper. Ik ga groter denken. Je bent wat je denkt en je kunt je gedachten materialiseren. Alles wat je wil, heeft het universum al voor je klaargezet. Je hoeft er alleen maar aan te denken en het komt naar je toe.


Materialiseren?

Ja, alles wat je wil ligt in het universum op je te wachten. De meeste mensen weten het niet, maar dat is Het Geheim. Als je iets wil bereiken dan moet je het voor je zien. Het gaat om je eigen intentie. Wat wil je? Je moet het visualiseren. Dan komt de bezorger van het universum bij je langs om de bestelling af te leveren. Dat is de Wet van de Aantrekkingskracht. Door eraan te denken kun je alles wat je wil als een magneet naar je toe trekken.


Waarom weet ik dat niet? Ik kijk iedere avond naar het Journaal, maar daar hoor ik nooit wat over. Ik zie alleen beelden van oorlogen en andere ellende.


Dat klopt. En na het Journaal gaat iedereen over die beelden nadenken. Dan krijgen we nog meer oorlog. Dat is de Wet van de Aantrekkingskracht. Alles waar je aan denkt komt naar je toe. We roepen het over onszelf af.


Ik zie ineens Anton Philips voor me. Die ging ook groter denken en wilde voor iedereen betaalbare TV's maken. Dat is hem gelukt. Daardoor zitten wij nu iedere dag naar het Journaal te kijken. Ik weet niet of materialiseren dan wel zo'n goed idee is?

Je moet je afsluiten van de TV. Die toont alleen oorlogen en ellende. Je moet aan positieve dingen denken. En niet klein, maar groot. Als je klein denkt, dan blijf je die minkukel die iedere dag voor een karig loon naar zijn werk gaat. Denk dat je heerser over de wereld wordt. Grote kans dat je dat volgende maand bent. Dan heb je je gedachten gematerialiseerd.


Nu wordt het me ineens duidelijk. Poetin wil heerser van een Groot-Russische Rijk worden. Die zit natuurlijk ook te materialiseren. Daardoor zitten wij nu met die oorlog in Oekraïne. Ik vraag me af, of materialiseren wel zo'n goed idee is? Het is ook in strijd met de huidige opvattingen. Materialisme is passé. We moeten duurzamer leven. We maken teveel nutteloze producten, die iedereen koopt en na een maand weer weggooit. Waarna we weer nieuwe rotzooi kopen. Door materialisme ligt de aarde aan de geeuwhonger. We hebben hem volledig uitgeput.


Precies. Daarom moeten we ons denken veranderen. We moeten minder materialistisch worden.


Wat wil je nou? Eerst moeten we meer materialiseren en nu weer minder.


Dat maakt bij materialiseren niet uit. Het is maar waar je aan denkt. Als teveel materialiseren leidt tot materialisme dan moet je minder gaan materialiseren. Dan ga je aan positieve dingen denken. Niet in termen van groots en overvloed. Maar dat je tevreden kunt zijn met wat je hebt. We kijken alleen naar mensen die het beter hebben. Maar er zijn onnoemlijk veel mensen die het minder hebben. Die hebben maar één streven. Net zo worden als jij. En dan zit jij met je chagrijnige kop te materialiseren dat je nog meer wil hebben.


Hoe lossen we dat op?


Met meditatie. Bij mediteren denk je aan niks en wordt er dus ook niks gematerialiseerd. Grootsheid is tevreden zijn met wat je hebt. Mensen die van alles meer willen, hebben een gebrek aan zelfvertrouwen. Die zijn niet met zichzelf in het reine. Dan word je een Poetin. En bij hem is het grote denken niet gelukt, want hij is eenmetervijftig. Ik denk dat zijn vader bij de conceptie net zes Wodka had gematerialiseerd. Laat dat een goede les zijn. Als je gaat materialiseren, zorg dan dat je nuchter bent. Anders krijg je een lilliputter die de hele dag grensoverschrijdend bezig is. En daar hebben we er tegenwoordig al veel teveel van.

cartoon figuur die in zijn neus peutert


43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

De oerknal

Humor, ironie. Korte dialoog dat de oerknal een gasexplosie in Groningen was en dat we uit een gebakken ei komen.

Het concept mens

Humor, ironie. Een korte dialoog dat iedereen uniek is en dat we geen ubermenschen en untermenschen moeten hebben

Comentários


bottom of page