top of page
Zoeken
  • Janad

Naaldhakken

Bijgewerkt op: 18 mei

Waarom zijn naaldhakken uitgevonden?


Voor vrouwen. Dan lijken ze langer. En dan komen hun kuiten beter uit.


Dat is dan wel een dilemma.


Hoezo?


Nou, in deze tijd. Waarom moeten de kuiten van vrouwen beter uitkomen? Dat is toch een beetje seksistisch. Het is niet meer van deze tijd als mannen naar vrouwenkuiten kijken.


Er zijn toch ook vrouwen die naar vrouwenkuiten kijken?


Ja, dat mag wel. Maar mannen die naar vrouwenkuiten kijken? Dat kan echt niet meer.

Dus vrouwen mogen wel naar vrouwenkuiten kijken maar mannen niet?


Ja.


Maar hoe gaan we dat controleren dan?


Dat wordt moeilijk. De handhaving is een probleem. Ik denk dat we het moeten zoeken in de techniek. Gewoon een bril voor mannen waardoor ze geen vrouwenkuiten kunnen zien.


Maar dan zien ze een lichaam zonder kuiten? Dan komt het accent meer op het bovenlichaam te liggen. Met alle kwalijke gevolgen van dien. Ik denk niet dat het gewenst is dat de blik van mannen alleen maar op het bovenlichaam van vrouwen is gericht. Dat geeft misverstanden. Dat leidt alleen maar tot problemen.


Dan nemen we een donkere bril. Eentje waardoor ze de vrouw helemaal niet meer zien.


Dat kan niet in deze tijd. Een vrouw wil gezien worden. Net als een man. Er hoort geen onderscheid te zijn. Dat kan echt niet meer.


Dan geven we vrouwen een boerka.


Wat is dat nou voor een oplossing? Dan moeten vrouwen een boerka aan omdat mannen anders de hele dag naar hun kuiten kijken. Dan verdraai je het probleem. Dan leg je het seksistische gedrag van de man bij de vrouw. Dat is de omgekeerde wereld.


Dan geven we mannen en vrouwen een boerka. Dan is iedereen gelijk. Dan hebben we geen onderscheid tussen mannen en vrouwen meer. En het is ook de oplossing voor mensen die in een verkeerd lichaam zitten. We geven gewoon iedereen een boerka. Dan zijn we overal vanaf.


Nee, in Iran moeten vrouwen verplicht een hoofddoek dragen. Dat willen ze niet meer. Het is daar al tijden onrustig omdat vrouwen vrij willen zijn. En een boerka is de overtreffende trap van een hoofddoek. Kleding verplichten kan echt niet meer. En als mannen in een boerka moeten gaan lopen dan voelen zij zich misschien weer opgelaten.


Onzin. Een jurk voor mannen is volledig geaccepteerd. Dat is gewoon de huidige tijd. Alles moet kunnen. We leven in een inclusieve samenleving. Iedereen moet vrij zijn om te doen en te laten wat hij wil.


Maar als een vrouw naaldhakken draagt, is dat eigenlijk wel een probleem?


Ik denk het niet. Ze trekt zelf naaldhakken aan. Want ze weet ook wel dat haar kuiten dan beter uitkomen. Voor het gemak hoeft ze het niet te doen. De 100 meter gaat ze er niet mee winnen.


Maar misschien interesseren die kuiten haar helemaal niks? Misschien draagt ze die naaldhakken alleen omdat ze dan langer lijkt? Als je langer bent dan word je beter gezien.


Ja, maar het is vervelend als je beter gezien wilt worden en iedereen alleen maar naar je kuiten kijkt. Dan mist het zijn doel.


Dan moet ze een bordje om haar nek gaan dragen. Een bordje waarop staat waarom ze op naaldhakken loopt. 'Ik draag naaldhakken om beter gezien te worden' of 'Ík draag naaldhakken om mijn kuiten beter te laten uitkomen'. Dat zou voor mannen een hoop misverstanden voorkomen.


Ja, maar dan zitten we nog steeds met vrouwen die naar vrouwenkuiten willen kijken? Je zegt net dat die dat wel mogen doen. Maar misschien zit die vrouw op naaldhakken daar helemaal niet op te wachten?


Dan moet ze gewoon twee paar schoeisel meenemen. Naaldhakken en teenslippers. Afhankelijk van wie er voorbij komt kan ze dan snel van schoeisel wisselen.


Dat wordt wel een hoop gedoe, hoor. Dan weet je als man niet meer waar je kijken moet. Dan moet je zo'n vrouw gaan inschatten. Loopt ze op naaldhakken omdat ze wil dat ik naar haar kuiten kijk? Of is ze vergeetachtig? En is ze gewoon vergeten haar schoeisel te wisselen? Ik denk dat het er voor mannen niet makkelijker op wordt. En voor de vrouwen ook niet. Dan gaan we voor de zekerheid allemaal de hele dag maar naar het plafond kijken. Dan weten we zeker dat het goed zit.


We zouden naaldhakken ook kunnen verbieden?


Doe normaal, man. Ik heb het net over Iran. Daar hebben ze de moraalpolitie. Vrouwen willen niet dat anderen bepalen wat ze wel of niet mogen dragen. Dat maken ze zelf wel uit. Daar hebben ze niemand voor nodig.


Dus volgens jou moet een vrouw zelf maar uitmaken of ze naaldhakken draagt?


Dat lijkt mij wel. Dat scheelt een hoop geregel en ik denk dat iedereen zich daar het beste bij voelt. Vrijheid, blijheid. Iedereen tevreden.

Mag ik dan wel naar haar kuiten kijken?


Als ze een bordje om haar nek heeft wel. Maar hou het voor jezelf, hè? Niet openlijk reageren. Mannen zijn onhandige, lompe wezens. Daar zitten vrouwen echt niet op te wachten.


Maar als die vrouw die naaldhakken nou draagt om haar kuiten beter te laten uitkomen? En ik zeg daar niks van? Dan is dat toch niet leuk? Dat is sociaal toch niet wenselijk?


We moeten ergens een streep trekken. We kunnen het niet iedereen naar de zin maken. Daar is de problematiek te ingewikkeld voor.


Oké. Maar waarom begon jij dan over naaldhakken, Wim?


Nou uhh.., ik mag ze in het weekend ook graag dragen. Dan lijk ik langer. En dan komen mijn kuiten beter uit.

Cartoon figuur die in zijn neus peutert

40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Epileptische aanval

Humor, ironie en waargebeurd: Korte dialoog over een man die een epileptische aanval krijgt terwijl hij op de snelweg rijdt.

Comments


bottom of page