top of page
Zoeken
  • Janad

Niet in mijn achtertuin

Bijgewerkt op: 29 mrt.

Moeten maatschappelijke problemen worden opgelost? 


Natuurlijk. Het duurt allemaal veel te lang. Daardoor loopt het land vast.    


Kunnen we uw achtertuin daarvoor gebruiken?


Waarom? Nederland heeft achtertuinen genoeg. Ik zie niet in waarom de mijne daarvoor gebruikt zou moeten worden.  


Maar het bouwen van flats, het plaatsen van zonnepanelen en windmolens, de opvang van asielzoekers? Daar hebben we toch ruimte voor nodig?


Absoluut. Het kan me niet snel genoeg gebeuren. Er wordt teveel geouwehoerd. We hebben daadkracht nodig.  


Maar niet bij u in de achtertuin?


Nee, niet in Aerdenhout. Het is hier lekker rustig. Dat willen we graag zo houden. Het is ook niet nodig. In Nederland is plek zat. Vol is vol? Dat is de grootste onzin die ik ooit heb gehoord. Dat slaat werkelijk nergens op.    


Eén zeecontainer dan? Als kleine woning voor een jongere? Of een vluchtelingengezin? Iedere woning is er een. Hoe sneller we betaalbare woningen kunnen plaatsen hoe eerder de problemen worden opgelost.  


Nee, dat is geen gezicht tussen onze villa's. En het geeft overlast. Dat willen we niet. Zet ze maar in de grote steden. Daar zijn ze het gewend. Daar leven ze toch al bovenop elkaar.  


Eén vluchteling dan?


Waar?


In uw achtertuin.


Geen denken aan. Stuur ze maar naar Drenthe. Daar liggen hunebedden, dus een opvang locatie hoeven ze niet te bouwen. Ik ben toch niet in Aerdenhout gaan wonen om vluchtelingen op te vangen?


Eén windmolen dan misschien? 


Nee, niet Aerdenhout. Wij hebben allemaal een warmtepomp, een Tesla en zonnepanelen op het dak. Dan gaan we hier toch geen windmolens neerzetten? Alleen maar omdat jongeren en vluchtelingen weigeren die voorzieningen zelf aan te schaffen? Iedereen moet zijn eigen broek ophouden. Dat doen wij ook. 


En mensen die geen broek hebben? Of hooguit een heel kort broekje? Jongeren en vluchtelingen hebben geen geld om al die voorzieningen zelf aan te schaffen? Die zijn op publieke voorzieningen aangewezen. En op sociale woningbouw. Huizen zijn voor hun onbetaalbaar.     


Hou toch op. Met de Rotary houden we het ene diner na het andere. Allemaal voor het goede doel en voor de vluchtelingen. En wat krijgen we ervoor terug? Dit gesodemieter. Ga maar lekker bij de Tweede Kamer klagen. Er gebeurt in dit land helemaal niets meer. We hebben mensen met ballen nodig. Industriëlen en ondernemers zoals wij. Laat ze in Den Haag maar eens zorgen dat er wat gebeurt. Heeft u zelf al een vluchteling in uw achtertuin?  


Nee, dat is niet nodig. In Aerdenhout is plek zat. 


Staat er bij u al een windmolen in de tuin? Of een jongerenflat, of opvanglocatie? 


Nee, Drenthe is vrijwel onbewoond. Ik zie niet in waarom die windmolen dan precies bij mij in de achtertuin zou moeten komen. 


Mooi, dan zijn we het eens. In Nederland is plek zat. Het zou fijn zijn als de problemen nu eindelijk eens worden opgelost.

Cartoon figuur die in zijn neus peutert

 

32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Gummbah

Humor, ironie. Korte dialoog over de cartoons van Gummbah, cosmetische ingrepen, fillers, Donald Duck en Miss Piggy.

Etiquette

Humor, ironie. Korte dialoog over etiquette en in de voorkamer schijten

Comments


bottom of page