top of page
Zoeken
  • Janad

Panty

Bijgewerkt op: 18 mei


Ik heb een panty gekocht.


Wat draag je eronder?


Niets.


Maar je bent een man? Je weegt 130 kilo en je bent van top tot teen behaard?


Ik heb er ook een kokerrokje bij.


Gelukkig. Dan draag je er toch nog iets verhullends overheen.


Nee, die zet ik omgekeerd op mijn schouders.


Maar dan word je een wandelende schemerlamp? Denk je dat dat je carrièrekansen bevordert?


Daar ben ik niet mee bezig. Ik wil mezelf zijn. Ik wil mijn gender tonen. En mijn eigen creativiteit. Alleen dan kan ik worden wie ik eigenlijk al ben. De wereld is te beklemmend. Met al zijn regeltjes en vooroordelen. Die beperken mij in mijn zijn. Ik kom alleen nog naakt naar kantoor.


Maar daar zit toch niemand op te wachten? Iedereen kijkt dwars door die panty heen. Dan ben je net een wandelende hooibaal waar een tuinslang uitgroeit? Iets te strak samengeperst in een zwaar uitbollend netje.


Ik zie het probleem niet. We zijn allemaal naakt geboren. Ik wil tonen wie ik ben. Alleen als we ons in onze volle naaktheid durven te tonen, zullen vooroordelen verdwijnen.


Maar dan word je een wandelende gender reveal party? Ik denk niet dat je collega's daarop zitten te wachten?


Menselijke vooroordelen zijn niets meer dan hun eigen beperkingen. Geprojecteerd op anderen die niet aan hun morele standaard voldoen. Dat is niet meer van deze tijd. We moeten allemaal onze naaktheid durven te tonen. Volledig onszelf kunnen zijn. Alleen dan zal het onderscheid verdwijnen.


Maar ik heb al een regenboogvlag vlag hangen. Dat is mijn manier om de weg naar acceptatie te ondersteunen...


Hou toch op. Een vlag? We zijn wie we zijn. Dat moeten we van elkaar accepteren. Alleen als we op kantoor naakt gaan rondlopen zal het onderscheid verdwijnen. Dan zullen we elkaar tegenkomen in vol ornaat. Mannen, vrouwen. En alles wat daartussen zit. Dan hoeven we niet meer naar de fitness voor een strak lichaam. Dan mijden we niet het strand omdat we wat volluptueuzer zijn dan de norm. Dan zien we elkaar in al onze naaktheid. Dik en dun. Behaard en niet behaard. Met grote en kleine tieten. Gendergelijk en genderneutraal. Lelijk en knap. Met pukkels en puisten.


Nou, ik vind een regenboogvlag wel even genoeg. Ik heb net weer een nieuwe gekocht. Als ik nu naakt naar kantoor ga dan is dat weggegooid geld. Dat vind ik toch zonde...


Maar dan ben je wel bezig met de essentie. Met waar het om gaat. Alleen een vlag gaat dat niet veranderen. Trek je kleren uit. Doe mee en laat het onderscheid werkelijk vervagen. Allemaal naakt naar kantoor. Alleen dan maken we de stap die nodig is.


Nou, je gaat me toch iets te snel. De komende zes decennia blijf ik nog even vlaggen. Dan zien we daarna wel verder.

Cartoon figuur die in zijn neus peutert

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Epileptische aanval

Humor, ironie en waargebeurd: Korte dialoog over een man die een epileptische aanval krijgt terwijl hij op de snelweg rijdt.

Comments


bottom of page