top of page
Zoeken
  • Janad

Reciprozaag

Bijgewerkt op: 18 mei


Ik wil een reciprozaag kopen.


Wat is dat?


Geen idee. Maar alleen de naam al. Reciprozaag. Fascinerend. Daar probeer ik mij allerlei voorstellingen bij te maken.


Zoals?


Nou, niks eigenlijk. Wat is recipro? Ik heb er geen beeld bij. Maar het triggert mijn fantasie. Als mijn fantasie eenmaal op hol slaat dan kan ik daar maanden mee bezig zijn. Dat is het mooie van fantasie. Met een rijke fantasie heb je geen vakantie nodig.


Maar je weet dus niet wat een reciprozaag is?


Inmiddels wel. Ik heb het opgezocht. Het is een soort decoupeerzaag. Maar dan zoals een boor. Met een zaagblad dat recht vooruitloopt.


En daar gaat je hart sneller van kloppen?


Ja. Je hebt ze ook met een flexibel zaagblad. Dat vind ik helemaal fascinerend. Dan kun je ook in hoekjes zagen. Zelfs in een bocht. In mijn fantasie ben ik de hele dag 'om de hoek' aan het zagen. Dat ik niet weet wat daar zit, maar dat ik het wel allemaal doorzaag. Daar heb ik beelden bij. Fantastisch.


Ben je een klusser?


Nee.


Wat moet je er dan mee?

Gewoon. Gaaf om te hebben. Je hebt ze ook met lithium-ion batterij. Dan word je niet beperkt in je actieradius. Dan kun je overal zagen waar je wil.


Maar wat ga je ermee doen?


Ik denk erover om afvalkunst te gaan maken. Overal op straat liggen hout en pallets. Met een reciprozaag kan ik daar ter plekke wat vanaf zagen. Alleen de delen die ik nodig heb. Dan hoef ik niet alles mee naar huis te nemen.

En dan ga je kunst maken?


Ja. Tenminste, in mijn hoofd. Ik denk daar al een jaar of vier over. Ik heb het nog niet omgezet in een feitelijke actie. Maar die reciprozaag blijft mij fascineren.


Heb je er al een gekocht?


Nee, want ik doe er nog niks mee. Ik heb wel allemaal links verzameld waar ik hem voordelig kan kopen. Tot nu toe heb ik mij kunnen beheersen, maar die reciprozaag blijft in mijn hoofd zitten.


Ook op je werk?


Zeker. Laatst zat ik in een overleg over procesbeschrijvingen. Dan neemt mijn aandachtsspanne snel af en ga ik lekker over een reciprozaag fantaseren. Mijn collega's denken dat ik Parkinson heb, want ik schijn dan ook snelle zaagbewegingen te maken.


Is dat niet vreemd?


Ja. Maar zo zijn mensen. Ze zien iets en op basis van hun onwetenheid trekken ze hun conclusies. Maxima zou zeggen 'mensen zijn een beetje dom'.


Nee, dat bedoel ik niet. Is het niet vreemd dat je de hele dag aan een reciprozaag denkt?


Waarom? Dat is toch gaaf? Fantaseren over een reciprozaag. Alleen al de gedachte dat je kunt zeggen 'ik heb een reciprozaag'. Dan kom je ergens binnen. Dan hangen de mensen drie rijen dik aan je lippen. Als je over procesbeschrijvingen begint dan rent iedereen gelijk weg.


Misschien is een knabbelschaar dan ook wel wat voor jou?


Zit je me nou te fucken? Ik ben ambtenaar. Bestaat er ook al zoiets als een knabbelschaar? Wat is dat nou weer?


Ik weet het. Maar dat ga ik je niet verklappen. Dan heb je de komende maanden weer wat om over te fantaseren. Tijdens je overleg over procesbeschrijvingen. Doei!

Cartoon figuur die in zijn neus peutert


14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Epileptische aanval

Humor, ironie en waargebeurd: Korte dialoog over een man die een epileptische aanval krijgt terwijl hij op de snelweg rijdt.

Comments


bottom of page