top of page
Zoeken
  • Janad

Vaccineren

Bijgewerkt op: 1 feb.

Nog wat leuks meegemaakt?


Ja, gebeld door de huisarts. Er waren vaccins over. Ik kon er gelijk een komen halen.


Welk vaccin heb je gehad?


AstraZeneca. Niet echt populair. Mensen komen gewoon niet opdagen.


Ben je niet bang dan?


Waarvoor?


Bloedstolsels in je hoofd, verstoorde darmflora, hoog resonerende stembanden, genitale wratten, voetschimmel...


Hoe kom je daar nou bij? Het is gewoon een vaccin. Niks mis mee.


Nou, ik vertrouw het voor geen meter.


Wat zit je nou te zeuren? Je rookt, je drinkt en je zit de hele dag naar een beeldscherm te loeren. De kans dat jij overlijdt aan je ongezonde levensstijl is vele malen groter dan de kans op een bijwerking van AstraZeneca. Ga even logisch nadenken, man.


Die RIVM-vaccinatiebaas heeft AstraZeneca ook al afgeschreven.


Die heeft gewoon te hard gewerkt. Daar ga je gek van praten. Laat je niet opnaaien. De hele wereld heeft Corona en daar is maar één remedie tegen. Vaccineren. Als iedereen zich laat vaccineren dan zijn we er vanaf. Dus niet gaan miepen over bijwerkingen want daar schieten we niks mee op.


Ik hoorde dat je tanden uitvallen en dat je oren er snel van gaan groeien.

Lekker toch? Klap je ze voor je ogen tegen elkaar en niet je ze aan je voorhoofd. Gaat de hele Corona crisis aan je voorbij. Zit je lekker in je eigen bubbel. Hou toch op met die rare praat. De kans dat je door een auto wordt geschept is vele malen groter dan de kans op een bijwerking van AstraZeneca.


Kan wel wezen maar ik ga dat vaccin mooi niet nemen.


Wees nou eens een vent, lul. De hele dag zeuren over risico's. Wanneer heb jij voor het laatst gesport? Wanneer heb je voor het laatst een vitaliteit bevorderende activiteit uitgevoerd?


Ik zat op zwemmen.


Ja, bij je moeder in het vruchtwater. Maar je bent nu zestig. Jezus, wat ben jij toch een slappe zaadstengel. Als iedereen net zo denkt als jij dan zitten we in 2030 allemaal nog in quarantaine.


Mijn buurman nam het vaccin ook niet.


Nee, maar dat was niet erg. Daardoor kreeg ik voorrang. Hoe is het nu met die vent?

Geschept door een auto.


Zie je wel. Ik zei het toch. De kans dat je wordt geschept door een auto is vele malen groter dan de kans op een bijwerking van AstraZeneca.


Zal ik me dan toch maar laten vaccineren?


Ja, natuurlijk. Je bent zestig en je houdt zelfs jenever binnen. Dan moet AstraZeneca helemaal geen probleem zijn. En bovendien, oude lichamen vergeten alles. Dus ook bijwerkingen.

Oké, dan ga ik wel voor AstraZeneca. Maar wat als het verkeerd afloopt?


Ja, weet ik veel. Dan heb je gewoon pech gehad. Het leven is één groot risico. Niet de hele dag zeuren dat alles wel eens verkeerd kan gaan want dan heb je ook geen leven meer.

Cartoon figuur die in zijn neus peutert

25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Epileptische aanval

Humor, ironie en waargebeurd: Korte dialoog over een man die een epileptische aanval krijgt terwijl hij op de snelweg rijdt.

Comments


bottom of page