top of page
Zoeken
  • Janad

Wandelen

Bijgewerkt op: 18 mei

Moeten wandelaars een helm dragen?


Ik vind van wel. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Ik kende iemand die met zijn hoofd op de stoeprand viel. Daarna was het over en sluiten. Je hoeft dus geen hoge snelheid te hebben om ongelukkig ten val te komen.


En een valscherm?


Ook. Je leest steeds vaker dat mensen in een sinkhole verdwijnen. Als wandelaar kun je maar beter goed voorbereid zijn. Iedere wandeling kan je je leven kosten. Een valscherm zou eigenlijk verplicht moeten zijn.


Een ladder?


Dat lijkt me logisch. Een en een is twee. Hoe kom je anders uit zo'n sinkhole?


Airbag?


Zeker. Een op je voorhoofd en twee op je billen. Je weet nooit hoe je valt. Je moet op alles voorbereid zijn. Maar dat is een beetje het probleem met mensen. Ze denken te makkelijk. Iedereen wil tegenwoordig wandelen maar mensen zien de gevaren niet.

Borst ook beschermen?


Zou ik wel doen. In je borstkas zitten je hart en je longen. Je portemonnee kun je kwijtraken maar met hart en longen moeten geen rare dingen gebeuren. Dan kan het helemaal verkeerd aflopen.


Fiets? Moet je ook een fiets meenemen?


Absoluut. Als wandelaar moet je altijd een fiets bij je hebben. Lange afstanden zijn uitputtend en we zijn niet allemaal topsporters. De fiets is eigenlijk het belangrijkste hulpmiddel voor de wandelaar.

Aanhanger?


Natuurlijk. Waar laat je anders je fiets?


Auto?


Je kunt niet zonder. Wandelen zonder auto is onverantwoord. Je gaat niet met een fiets en een ladder om je schouder wandelen. En al helemaal niet als die op een aanhanger staan. Dat wordt te zwaar. Daar is de mens niet voor gemaakt. Een wandeling moet wel ontspannend blijven.

Wat is je advies?


Wandel veel. Het is gezond en het beperkt je ecologische voetafdruk. Dat is goed voor het milieu. Maar denk wel aan de veiligheid. Wandel alleen met de auto en check vooraf op welke wandelpaden je ook met de auto kunt rijden.

cartoon figuur die in zijn neus peutert40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Epileptische aanval

Humor, ironie en waargebeurd: Korte dialoog over een man die een epileptische aanval krijgt terwijl hij op de snelweg rijdt.

Comments


bottom of page