top of page
Zoeken
  • Janad

Kabinet

Bijgewerkt op: 1 feb.

Ik ben op zoek naar een kabinet.


Dan bent u bij ons aan het goede adres. Wij leveren tafels, stoelen en kabinetten. Wat voor kabinet had u in gedachten?


Ik zoek een kabinet dat niet te snel uit elkaar valt.


Dat kan. Wilt u een verlijmd kabinet of de los-modulaire versie?


Nee, het moet echt een verlijmd kabinet zijn. Dat de kabinetsleden niet te makkelijk tussentijds kunnen verdwijnen. Ik wil er minstens vier jaar van kunnen genieten.


En de kleur? Heeft u een bepaalde kleur in gedachten?


Dat maakt mij niet uit. Door Corona worden de tegenstellingen steeds groter. Als ik het zonder al teveel problemen overal kan neerzetten dan ben ik al tevreden.


Heeft u ideeën over de samenstelling?


Ja. Ik wil een kabinet met een zwarte meneer en mevrouw, een witte meneer en mevrouw, iemand voor iedere letter van de LHBTI-gemeenschap, twee wappies, drie gele hesjes,

een gepensioneerde, twee kleuters en een milieuactivist.


Denkt u dat het gaat werken?


Geen idee. Maar als we het niet proberen dan komen we er nooit achter.


Mag het een demissionair kabinet zijn? Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. Waarom zou alles persé nieuw moeten zijn?


Nee, geen demissionair kabinet. Dat is alsof je je huis laat verven en de schilder ook je TV mee verft. Dat je de overeenkomst meteen beëindigt en dat de schilder dan zegt dat hij de klus wel demissionair afmaakt. En daarna gewoon doorgaat met het afwitten van je TV. Dat vinden de mensen vreemd. Dat snappen ze niet.


Oké. Dan houden we daar rekening mee. Moet het kabinet snel geleverd worden?


Ja, er is haast bij. We zitten al acht maanden zonder. Persoonlijk merk ik daar niets van maar voor de grote beleidsbeslissingen schijnt het goed te zijn als er snel een nieuw kabinet is. Voor een gezellig TV-avondje trouwens ook. Het gaat alleen maar over Corona en het kabinet. Iedere avond dezelfde deskundigen op TV die iedere avond over precies dezelfde onderwerpen praten. Dat werkt enorm deprimerend op de menselijks psyche. Mensen snakken naar iets vrolijks.


Is het een idee om Jochem Meijer ook in het kabinet op te nemen?


Ja, geweldig! Met een ADHD-er komt er ook meer vaart in. Vragen we Peter Pannekoek erbij. Weten we zeker dat we vier mooie jaren tegemoet gaan. Worden de problemen misschien ook niet opgelost maar liggen we elke dag in ieder geval wel dubbel.


Wilt u dat wij het huidige kabinet en de onderhandelaars informeren dat er een nieuw kabinet is?


Nee, dat zou ik niet doen. Die zitten helemaal in hun eigen bubble. Laat ze de komende vier jaar maar gewoon lekker doorpraten. Laten we iedereen in zijn waarde en kan de rest van Nederland gewoon verder.

Prima. Moeten we het alleen nog even over de kosten hebben. Waar kan de rekening naartoe?


Naar de burgers. Net als altijd. Een kabinet is er voor de burgers dus dan moeten die ook voor de kosten opdraaien. Als we zelf 37 partijen op het stembiljet zetten dan mogen we natuurlijk niet verwachten dat we snel een leuk clubje bij elkaar hebben om het land te regeren. Ons stembiljet is de natte droom van wijlen de kunstenaar Christo. Daar had hij in een keer het hele Binnenhof mee kunnen inpakken.


Ik begrijp dat u van mening bent dat de formatie te lang duurt?


Nou, laten ik het zo zeggen. De wereld om ons heen verandert in razend tempo. Als ik voor 13.30 bij Bol.com een pakje bestel dan krijg ik dat 's avonds thuis afgeleverd. En wij doen er een jaar over om alleen maar een kabinet bij elkaar te krijgen. Dat is niet meer van deze tijd. Het is een beetje alsof je met een tractor meedoet aan de Formule1. Leuk dat je denkt te gaan winnen, maar als jij over de finish komt dan zit het publiek al bij de volgende wedstrijd.

Dus volgens u is het politieke systeem niet meer helemaal toegerust op het uitvoeren van zijn taak? Maar hoe gaan we dat oplossen dan?


Ik dacht aan een nieuwe Tv-show. 'Heel Holland Zakt'. Dan brengen 17 miljoen Nederlanders hun hoge verwachtingen terug tot een gemiddeld niveau. De vrolijkste deelnemer mag daar dan uitvoering aan geven. Een soort Poldermodel 2.0. Ik weet niet of het gaat lukken maar persoonlijk heb ik er hoge verwachtingen van.


Oh, dus daarom kwam u voor een nieuw kabinet?


Precies. Maar die show gaat vandaag niet meer lukken. Zet dat kabinet nu eerst maar op zijn plek. Dan kan Peter Pannenkoek vanavond gelijk met een roast de nieuwe Corona- maatregelen aankondigen. Laat ik Jochem Meijer op de achtergrond de gebarentaal wel mimen.

Cartoon figuur die in zijn neus peutert

19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Epileptische aanval

Humor, ironie en waargebeurd: Korte dialoog over een man die een epileptische aanval krijgt terwijl hij op de snelweg rijdt.

Comments


bottom of page